Logo AVI BG

Atletiek Voor Iedereen Wilrijk vzw

LABEL ERKENDE SPORTCLUB

Onze thuisbasis is de atletiekpiste van de sportvelden gelegen aan het Universiteitsplein te Wilrijk (Fort VI). Er is een ruime parking voorzien aan het Universiteitsplein, waar je ook het openbaar vervoer kan nemen ( lijnen 17, 21, 25 en 26) .  

Er zijn kleedkamers met douches voorzien. Voor de volwassenen gaan de trainingen door op dinsdag en donderdag van 18h15 tot omstreeks 19h30, ten laatste 20h00.


Voor de jeugdleden is de trainingsdag principieel op dinsdag tijdens dezelfde uren. Tijdens de vijf koudste wintermaanden, gaan de benjamins dinsdags trainen in de sporthal van de Iepermanschool in de kerkelei van 18h00 tot 19h30. Voor de oudere jeugdleden kan het zijn dat de trainingen dinsdag EN/OF donderdag doorgaan. Dit wordt onder de verantwoordelijke trainers afgesproken en aan de betrokken jeugdleden wordt een planning meegegeven.
Tijdens de trainingen komt er een gevarieerd aanbod van disciplines aan bod, voor de kleinsten afgewisseld met loopspelletjes e.d.. De buitentrainingen tijdens de winter gaan een groter accent op loopuithouding leggen. Tijdens de zomer komen de kampnummers intensiever aan bod.


Vanaf de seniors kan iedereen naar eigen doel en mogelijkheden trainen. Voor de atleten die aan competitie doen is er de wekelijkse intervaltraining op de piste (dinsdagavond) , maar er is natuurlijk ook de mogelijkheid om rustig in groep te joggen of een duurloop te doen. Dit kan niet alleen op de piste, ook het domein Fort VI leent zich hier uitstekend voor. Tijdens de donkere maanden worden de duurlopen in groep afgewerkt op een stratenparcours in de omgeving van de piste.  


Met uw lidmaatschap van A.V.I. bent U ook aangesloten bij de Koninklijke Antwerpse Vereniging voor Vriendenclubs, afd. atletiek. Daardoor kan U ook deelnemen aan alle wedstrijden die door K.A.V.V.V. georganiseerd worden. Meer uitleg over het hoe en wat van deze wedstrijden vindt U hieronder.

Bijna wekelijks, meestal op zaterdagnamiddag en meestal vanaf 13h30, organiseert A.V.V.V. een wedstrijd. Tijdens het winterseizoen zijn dit bijna uitsluitend veldlopen. In het zomerseizoen zijn dit atletiekmeetings. De deelname is gratis voor aangesloten leden, dus ook voor alle leden van A.V.I. 
 

De wedstrijden gaan door in verschillende Antwerpse gemeenten. Een volledig winter-, respectievelijk zomerprogramma zal U bezorgd worden.

Verloop veldlopen: Om in te schrijven moet U zich aanmelden met uw K.A.V.V.V.-lidkaart en zal U in ruil een klein wedstrijdkaartje krijgen. Dit kaartje bevestigt U aan Uw borstnummer d.m.v. paperclips. Als eerste gaan de Benjamins van start, eerst de meisjes, nadien de jongens. En dan op dezelfde manier de Pupillen en de Miniemen, enz...


Bij de aankomst wordt het wedstrijdkaartje verwijderd en gebruikt om een gedrukte uitslag te maken. Deze uitslag is meestal beschikbaar rond 15h00 en gratis. Na 15h00 zijn er nog wedstrijden voor de junioren, senioren en veteranen. Grappig is dat je bij A.V.V.V. als man pas master wordt vanaf 40 jaar en als vrouw vanaf 35 jaar.

Meebrengen: lidkaart AVVV, borstnummer AVVV, veiligheidsspelden

Hoe inschrijven: vul ter plaatse een kaartje in per proef die je kiest. Meisjes nemen een roos kaartje, de jongens een wit. Vul je naam in, je geboortejaar, je kategorie, de naam van de club (AVI), je borstnummer en natuurlijk welke proef je gaat meedoen. Bij de loopproeven tot 400m moeten de nummers op de rug gedragen worden.

Als U aan een wedstrijd wil deelnemen is het prettig als er nog andere clubleden meegaan. Spreek daarvoor onder elkaar af. Voor de kinderen wordt toch gevraagd dat er per kind minstens iemand van de ouders meegaat om te helpen bij het inschrijven, omkleden, opwarmen, zorgen voor het tijdig aanwezig zijn aan de start en natuurlijk ook gewoon om te supporteren. Om rustig te kunnen inschrijven en rustig te kunnen opwarmen bent U best 1/2 uur voor de start ter plaatse.

Voor het lidgeld zijn geen voorafbetalingen nodig. Op de eerste dag van de training krijgt je alle informatie over de inschrijvingsprocedure, inclusief overschrijvingsformulier.

Voor bestaande clubleden: 45 euro. Vanaf het 3e aangesloten lid binnen hetzelfde gezin, wonend onder één dak: 40 euro.

Wanneer het lidgeld na 15 november wordt betaald, moeten wij 55 euro aanrekenen wegens extra administratiekosten.

Voor alle nieuwe clubleden, het eerste jaar van aansluiting: 55 euro.

Een clubjaar loopt bij AVI WILRIJK vzw steeds van 01 oktober tot het volgende kalenderjaar 30 september.

Je kunt je lidgeld voldoen via onze club rekening BE14-9531-3171-8083.

Je bent dan tevens aangesloten bij het KAVVV.