Logo AVI BG

Atletiek Voor Iedereen Wilrijk vzw

LABEL ERKENDE SPORTCLUB

 

 

AVI-Wilrijk is een club waar iedereen welkom is, van een getrainde superatleet tot een start to runner. Van een recreatieve loper tot een competitiebeest.

Wil je graag aan je conditie werken, een babbeltje doen tijdens een gezellige duurloop, je grenzen opzoeken tijdens een pittige interval, je eerste stappen zetten in de modder tijdens een cross of een sprintnummer afwerken in een persoonlijke recordtijd? Alles kan bij ons en er zijn totaal geen verplichtingen. Je kiest zelf of je wil deelnemen aan wedstrijden of je liever op het gemak aan je conditie werkt. Alles kan en niets moet.

Adres: Universiteitsplein, Wilrijk (Fort VI)

Toegankelijkheid: zéér vlot te bereiken met openbaar vervoer ( zie delijn.be), kort gelegen bij A12 en E19

Parking: ruime parking voorzien net voor de ingang

Douches: er zijn douches aanwezig in onze kleedkamers aan de atletiekpiste

 Locatie AVI

 

Week
WEEKDAG  JEUGDLEDEN  VOLWASSENEN
Maandag  /  /
Dinsdag   /  18h00 tot 20h00
Woensdag   14h00 tot 15h00 (optioneel, zie hieronder)  /
Donderdag   18h00 tot 19h00  18h00 tot 20h00
Vrijdag   /  /
Zaterdag & Zondag zie wedstrijdkalender zie wedstrijdkalender

 

Ben je nog niet zeker? Kom eens een kijkje nemen op dinsdag en/of neem deel aan één van onze trainingen.

Spreek gerust 1 van de trainers aan!

 

Op donderdag en optioneel op woensdag is er telkens een afwisselend aanbod van sprintnummers, kogelstoten, speerwerpen, hordelopen, hoogspringen, duurlopen, verspringen, discuswerpen, ... Afhankelijk van het programma van de trainer zullen 1 of meerdere onderdelen aan bod komen. We trachten bij AVI om een gevarieerd aanbod te kunnen geven aan onze jeugdleden. Gedurende de training tijdens de winter gaan een groter accent op loopuithouding leggen.

Voor extra informatie en interesse over de woensdagtrainingen, gelieve je te wenden tot de trainers Judy Claes en Rony Van den Bogaert.

KampioenschappenVerspring AVI weekend

Vanaf de seniors kan iedereen in principe naar eigen doel en mogelijkheden trainen. Voor de atleten die aan competitie doen is er de wekelijkse intervaltraining op de piste (dinsdagavond) , maar er is natuurlijk ook de mogelijkheid om rustig in groep te joggen of een duurloop te doen. Dit kan niet alleen op de piste, ook het domein Fort VI leent zich hier uitstekend voor. Tijdens de donkere maanden worden de duurlopen in groep afgewerkt op een stratenparcours in de omgeving van de piste.Op dinsdag staan de intervaltrainingen onder leiding van herhaaldelijk Belgisch, Vlaams en provinciaal kampioen Judy Claes

 

 • Dinsdag: interval trainingen

Op dinsdag trainen we met alle volwassenen samen. Na de opwarming beginnen we aan de intervaltraining waarbij zowel de sprintnummers als de langere reeksen aan bod komen. (vb 4x800, 10x400, 3x1000, 15x200,...) Na onze sessie sluiten we gezamelijk af met een cooldown van ongeveer 10 à 20 min. Wil je graag eens een andere discipline trainen? Geen enkel probleem! Onze trainer Judy Claes zal je graag verder helpen.

 • Donderdag: duurlopen

Op donderdag komen meestal de duurlopen aan bod. Dit kan gaan van 8km tot 20km. Er vormen zich gewoonlijk 2 à 3 loopgroepjes naar gelang het tempo. Wil je toch liever trainen op de kortere sprintnummers, dan kan dit ook! Op de piste kan je de training mee vervoegen.

Train je liever op de werpnummers zoals speer, discus of kogel? Maak gerust eens praatje met trainer Rony Van den Bogaert.

 

Sprintnummer AVI weekendSprintnummer AVI weekend2Volwassenen1Cross AVI 1IMG 20190518 121754275 HDR

 

1 keer per jaar is het mogelijk om clubkledij te passen en bestellen. Dit pasmoment zal tijdig aangekondigd worden in het clubblad.


Met uw lidmaatschap van A.V.I. bent U ook aangesloten bij de Koninklijke Antwerpse Vereniging voor Vriendenclubs (K.A.V.V.V.), afd. atletiek.

Daardoor kan U ook GRATIS deelnemen aan alle wedstrijden die door K.A.V.V.V. of AVI georganiseerd worden:

 • Veldlopen
 • Pistemeetings
 • Stratenlopen
 • Kampioenschappen
 • Clubkampioenschap

Meer uitleg over het hoe en wat van deze wedstrijden vindt U hieronder.

Bijna wekelijks, meestal op zaterdagnamiddag en meestal vanaf 13h30, organiseert K.A.V.V.V. een wedstrijd. Tijdens het winterseizoen zijn dit bijna uitsluitend veldlopen. In het zomerseizoen zijn dit atletiekmeetings. De deelname is gratis voor aangesloten leden, dus ook voor alle leden van A.V.I. De wedstrijden gaan door in verschillende Antwerpse gemeenten. Een volledig winter-, respectievelijk zomerprogramma zal U bezorgd worden.

Benodigdheden:

 • K.A.V.V.V.-lidkaart
 • Borstnummer
 • Veiligheidsspelden
 • Clubshirt of singlet
 • Spikes zijn aangeraden tijdens veldlopen

Verloop veldlopen: Om in te schrijven moet U zich aanmelden met uw K.A.V.V.V.-lidkaart en zal U in ruil een klein wedstrijdkaartje krijgen. Dit kaartje bevestigt U aan Uw borstnummer d.m.v. paperclips. Als eerste gaan de Benjamins van start, eerst de meisjes, nadien de jongens. Bij de aankomst wordt het wedstrijdkaartje verwijderd en gebruikt om een gedrukte uitslag te maken. Deze uitslag is meestal beschikbaar rond 15h00 en gratis. Na 15h00 zijn er nog wedstrijden voor de junioren, senioren en veteranen.

Benodigdheden:

 • K.A.V.V.V.-lidkaart
 • Borstnummer
 • Veiligheidsspelden
 • Clubshirt of singlet
 • Spikes zijn aangeraden

Verloop pistemeetings: vul ter plaatse een kaartje in per proef die je kiest. Meisjes nemen een roos kaartje, de jongens een wit. Vul je naam in, je geboortejaar, je kategorie, de naam van de club (AVI), je borstnummer en natuurlijk welke proef je gaat meedoen. Bij de loopproeven tot 400m moeten de nummers op de rug gedragen worden. Als U aan een wedstrijd wil deelnemen is het prettig als er nog andere clubleden meegaan. Spreek daarvoor onder elkaar af. Voor de kinderen wordt toch gevraagd dat er per kind minstens iemand van de ouders meegaat om te helpen bij het inschrijven, omkleden, opwarmen, zorgen voor het tijdig aanwezig zijn aan de start en natuurlijk ook gewoon om te supporteren. Om rustig te kunnen inschrijven en rustig te kunnen opwarmen bent U best 30 min. voor de start ter plaatse.

Volgende wedstrijden zijn verbonden met of georganiseerd door AVI-Wilrijk, noteer ze in je kalender:

 • Geitencorrida (december)
 • Geitencross (januari)
 • Neerlandloop (juni)